TED Afyon Koleji'nde MEB onaylı ulusal ve uluslararası programlar uygulanır.

Bunlar;

  • Cambridge Sınav Merkezi olan TED Afyon Kolejinde uluslararası İngilizce dil yeterlik sınavları olan Young Learners, KET ve PET uygulamaları.
  • “Ağırlıklı Yabancı Dil Programı” kapsamında İlkokul 1-2-3.sınıflarda “İki Dilli” eğitim.
  • Ortaokula hazırlık amacıyla ilkokul 4. ve 5. sınıflarda 1 saat İngilizce Matematik, 1 saat İngilizce Fen dersi.
  • “Mesleki Yönelim Programı” kapsamında öğrenciler ilgi, yetenek ve akademik başarıları doğrultusunda IGCSE, AS/A-Level ve YGS/LYS programlarına yönlendirmedir.
 

TED Okullarında uygulanan ulusal ve uluslararası programlar:
1IGCSE
Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE); dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biridir.

Cambridge IGCSE programı bilgiyi hatırlama, sözlü becerileri kapsayan, problem çözmeye yönelik bir öğrenme sürecidir. Takım çalışması ve araştırma becerilerini de bünyesinde taşıyan yaşamsal önemi olan tüm eğitsel becerileri bütünleştirir. Tüm bu süreçlerin sonunda kazanılan edinimler öğrenciyi, Cambridge As/A Level, Abitur, IB Diploma, Advanced International Certificate gibi yükseköğretim programlarına hazırlar.

IGCSE programı birçok farklı konuda ve farklı beceri düzeylerini hedefleyen temel ve genişletilmiş müfredatı içerir. “Temel Müfredat Programı” CORE ( standart düzey) ve “Genişletilmiş Program” EXTENDED (ileri düzey) kapsamındadır. Öğrenciler 10.sınıfın ikinci döneminde ders öğretmeninin yönlendirmesiyle kendi seviyelerine uygun olan sınava girer.
2TED – KANADA ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
TED-KANADA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI TED Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığının imzalamış olduğu anlaşma çerçevesinde tüm TED Okulları öğrencileri, kültürler arası öğrenci değişim programına katılıp denkliklerini alarak bir üst sınıftan tekrar TED Okullarında eğitime devam etme hakkına sahiplerdir. Program; öğrencilere, ailelerine ve ev sahibi ailelere, farklı kültürlere yönelik anlayışı ve saygıyı derinleştirmek ve insanlığın gerçeklerini keşfetmek için olanak yaratırken, öğrencilere iyi bir İngilizce ve yurt dışında üniversite okuma fırsatı sunar.

Programa Katılan Öğrencilerimizin Kazanımları:

• Genç yaşta kendi ayakları üzerinde durabilme

• Liderlik becerisi kazanma

• Adaptasyon sürecini güvenli bir ortamda geçirme

• Sorumluluk alma bilincinin oluşması

• Sanat, spor ve müzik alanında çalışmalar yapabilme

• Lise mezuniyetinde çift diploma sahibi olabilme

• Kanada üniversitelerine daha kolay geçiş yababilme olanağıdır.

PROGRAM ÇEŞİTLERİ

Akademik Ay Programı: Öğrenciler mayıs ya da eylül ayında bir ay süre ile Kanada’da lise eğitimi göreceklerdir. Öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmelerini ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.

Tek Dönem Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılının 2. döneminde dahil olabilirler. Ancak 12. sınıfın 2. dönemi, Akademik Dönem Programı için önerilmemektedir. Bu program öğrencilerin bir dönem boyunca Kanada’da lise eğitimi görmelerini, İngilizce dil becerilerini geliştirmelerini ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.

Tam Yıl Öğrenci Değişim Programı: Öğrenciler bu programa lisenin her yılında dahil olabilirler. Program, eylül ayında başlar ve haziran ayında biter. Programa göre, öğrenciler lisenin herhangi bir sınıfında eğitimlerinin bir yılını Kanada’da okuyabilme şansına sahiptirler. Öğrencinin Kanada Değişim Programı dönüşünde devam ettiği okuluna tekrar dönmesi garanti edilir. Öğrenci Kanada’da aldığı derslerin denkliğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Şubesine ibraz eder. Kanada’daki eğitim sonrasında öğrenci kendi okulundaki eğitimine, başarılı olduğu dersleri sayılarak ve ders yılı kaybetmeden devam edebilir. Öğrenci Kanada’da en az bir yıl eğitim aldıktan ya da diploma aldıktan sonra Kanada’daki bir üniversiteye çok rahat kayıt yaptırılabilir. Bunun için lise eğitiminin son iki yılında alınan derslerin, okumak istenen bölümle ilgili olması gerekmektedir.
3ÜBDP
ÜNİVERSİTE DESTEK EĞİTİM PROGRAMI (ÜDEP)

Öğrencilerimizi üniversite sınavına en iyi şekilde hazırlayabilmek için okulumuzdaki 11 ve 12. sınıflara ÜDEP uygulanmaktadır. ÜDEP okul yönetimi, PDR Birimi, sınıf rehber öğretmenleri, danışman öğretmenler ve branş öğretmenleri tarafından yürütülmektedir. Amacımız öğrencilerimizin güçlü ve zayıf yanlarını belirleyerek eksiksiz ilerlemelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda;


• Konu tarama sınavları,

• Sınav sonuç analizleri, eksik konu ve kazanımların belirlenmesi,

• Hızlandırma ve bireysel etüt çalışmaları,

• Düzenli PDR servisi takipleri,

• Sınıf rehber öğretmen görüşmeleri,

• Danışman öğretmen görüşmeleri,

• Meslek tanıtım günlerinin düzenlenmesi,

• Üniversite gezileri,

• Tercih danışmanlık hizmetleri gibi çalışmalar yapılmaktadır.

MEB’in belirlemiş olduğu yıllık çalışma planı ile birlikte YKS konuları da tekrar işlenmektedir. Öğrencilerimiz bu çalışmaların sonucunda okul dışından bir destek almaya ihtiyaç duymadan, ezberleyerek değil anlayarak ve uygulayarak hedeflerine ulaşırlar.

4AP
İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD’nin dışında 60’tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır. .

AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkânı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca çift-anadal programlarında (double major) daha kolay okuyabilirler.
5BTEC
Dünyada 110 ülkede 4 milyonu aşkın öğrenci ile yürütülen BTEC, ülkemizde sadece TED Okullarında uygulanmaktadır. Açılımı eğitimsel mükemmellik anlamına gelen ve yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel’in denklik kabul ettiği BTEC programı, öğrencilere mesleki yeterlikler kazandırmayı amaçlayan, uygulama odaklı, pratik ve canlı bir eğitim modelidir.

BTEC programları ile öğrencilere yükseköğretime girişte gerekli olan becerileri kazandırmak, onların hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmak ve onları sektörün önde gelen firmaları için tercih edilen bireyler haline getirmek hedeflenmektedir. Avrupa, ABD, Asya ve Avusturalya üniversiteleri ile dünya çapındaki firmalar tarafından kabul gören bu program sürekli geliştirilip yenilenerek öğrenenin, işverenin ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır.

Programı tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerli sertifikaya sahip olmanın yanında, İngiltere’de doğrudan ön lisans (HND) programına kabul olanağına sahiptir.
6BİYP
Bilimsel düşünmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen, uygulama ve araştırma ağırlıklı “Bilim İnsanı Yetiştirme Programı”, akademik performansı yüksek olan öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmaları zenginleştirilmiş, araştırma, uygulama ve üretkenliği esas alan; okul-üniversite işbirliğine dayalı bir öğrenim anlayışıyla yetiştirildiği, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki bölümden oluşan, dört yıllık bir programdır.

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen “Bilim İnsanı Yetiştirme Programı” Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayıyla Türkiye’de ilk kez TED Okullarında uygulanmaktadır.

“Bilim İnsanı Yetiştirme Programı”, akademik performansı yüksek olan öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmaları zenginleştirilmiş, araştırma, uygulama ve üretkenliği esas alan; okul-üniversite işbirliğine dayalı bir öğrenim anlayışıyla yetiştirildiği, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere iki bölümden oluşan, dört yıllık bir programdır. Bilim İnsanı Yetiştirme Programında da diğer programlarımızda olduğu gibi Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik dersleri İngilizce olarak okutulmaktadır.

Programın Fen Bilimleri Bölümünden mezun olan öğrenciler, ÖSYS sürecinde, Ulusal Lise Programı’nın Fen Bilimleri Bölümünden mezun olan öğrencilerle, programın Sosyal Bilimler bölümünden mezun olan öğrenciler ise Ulusal Lise Programı’nın Türkçe-Matematik Bölümünden mezun olan öğrenciler ile aynı haklara sahiptir.
7ABRSM
ABRSM (The Associated Board of the Royal Schools of Music) uluslararası bir müzik organizasyonudur. Yüksek kaliteli müzik yapımını ve dünya çapında öğrenmeyi desteklemek amacı ile ortaya çıkmıştır. Kraliyet Müzik Okulları ile ortaklaşa hareket eden ABRSM, dünyada 100’den fazla ülkede gerçekleşen; 35 enstrüman, şan, teori ve uygulamalı müzisyenlik dallarında geçerli bir sınav sistemine sahiptir. Sınavlar teorik ve pratik olmak üzere iki ana gruba ayrılır.
Tüm sınavlar hazırlık aşaması ile başlar ve zorluk derecesi artarak 8. seviyeye kadar devam eder.
Pratik sınavlarda öğrencinin hem müzikal yeteneğine hem de enstrüman performansına yönelik puan verilir. Sadece pratik performans becerilerine odaklanan öğrenciler ARSM sınavına da katılabilirler. Teorik sınav ise öğrencinin müzik bilgisini sınar. Tüm sınavlarda 8 seviye bittikten sonra isteyen öğrenciler diploma sınavlarına katılabilirler. Bunlar : “ABRSM”, “LRSM”, “FRSM” diploma sınavlarıdır.