TED Afyon Koleji’nde güvenlik hizmetleri konusunda uzman güvenlik firması ile çalışılmaktadır. Öğrenci ve çalışanların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, güvenlik görevlisi 24 saat kampüste görev yapmaktadır. Tüm okul bina içlerine ve dış mekanlara yerleştirilmiş kameralar kesintisiz çalışmakta ve güvenlik biriminden izlenmektedir. Okula giriş çıkışlar güvenlik görevlileri kontrolünde yapılmaktadır.

Güvenlik Görevlerimiz;
. Görev başlangıcındaki okulun ve görev noktalarının kontrolü yapılmaktadır.
. Sabahları personel ve örgenci girişlerinde çevre güvenliği sağlanmaktadır.
. Gün içinde gelen velilerin ve misafirlerin girişte kimlik kayıtları yapılarak ziyaretçi kartı verilmektedir.
. Ziyaretçisi gelen personel ve yetkililer telefonla aranarak teyit alınmakta, onay verilmesi durumunda refakat edilerek görüştürülmektedir.
. Çalışma yapmak için gelen isçiler öncelikle idari işler müdürüne bildirilmekte onay verilmesi halinde kayıtları yapılıp teknik personel refakati ile çalışmalarına izin verilmektedir.
. Çalışma yapan işçiler okulun kuralları ile ilgili olarak uyarılmakta, olumsuz bir durum olmaması için devriye sırasında ve iş çıkışlarında kontrol edilmektedir.
. Gıda, temizlik, kırtasiye vb. malzeme getiren firma araçları ile kargo araçlarının giriş-çıkış , plaka ve şoförlerin kimlik kayıtları yapılarak ilgili bölüme bilgi verilerek kontrolleri sağlanmaktadır.
. Gün içerisinde okul içi ve çevresi devriye dolaşılarak kontrol edilmekte, eksik ve aksaklıklar tespit edilerek idari işlere bildirilmektedir.
. Gün içerisinde ve okul bitiminde örgenci ve personellerin güvenli şekilde okuldan ayrılmaları için gerekli önlemler alınarak kontroller yapılmaktadır.
. Servis araçlarının ve özel araçların herhangi bir kaza ve olumsuzluk yaşanmadan bölgeden ayrılmaları için yolun durumu ve öğrencilerin çıkışı kontrol edilmektedir.
. Personel ve öğrenci çıkışı tamamlandıktan sonra okulun kapı, pencere, elektrik ,su gibi güvenlik riski yaratabilecek durumları kontrol edilerek gereken müdahale yapılmakta, gerektiğinde yetkililere telefonla bilgi verilmektedir.
. Akşam ve gece vardiyası süresince içeride ve dışarıda devriye dolaşılarak ve kameralar sürekli olarak izlenerek güvenlik görevi yerine getirilmektedir.