Müzik

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda gelişmeleri, sanatsal yönlerini ortaya koyabilmeleri ve müzik yoluyla öğrenmekten keyif alan bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Temel solfej ve teorik bilgiler, öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak verilmektedir. Teknolojik donanımlı ve müzik aletleri tam olan atölyelerimizde dersler işlenmektedir.

TED Afyon Koleji'nde ULUSLARARASI ROYAL AKADEMİ DİPLOMA VE SERTİFİKA PROGRAMI (ABRSM) uygulanmaktadır
ULUSLARARASI ROYAL AKADEMİ DİPLOMA VE SERTİFİKA PROGRAMI (ABRSM)
Dünyanın en prestijli sanat okulu olan İngiliz Kraliyet Akademisi’nin müzik ve bale alanlarında uygulamakta olduğu sertifika ve diploma programları dünyada yaklaşık 90 ülkede uygulanmaktadır. Tüm yaş gruplarına açık ve herkesin başvuruda bulunabileceği bu sınavlara her yıl binlerce aday katılmaktadır. Performans ve teori olarak iki ayrı kategoride yürütülen bu sınavlar toplam sekiz aşamalıdır. Adayın yeterliliğine göre sınava gireceği seviye belirlenir. Sekizinci aşamanın sonunda yer alan sınavla aday alanında uluslararası geçerliliğe sahip Associated Board of Royal Schools of Music diplomasının sahibi olarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde istedikleri herhangi bir alanda burs kazanabilme, müzik eğitmenliği ya da yorumculuk gibi profesyonel meslek edinme imkânı elde etmektedirler.