TED Afyon Koleji İlkokulunda, TED Okullarına özgü “TED İngilizce Eğitim Programı” uygulanır. Bu doğrultuda, Türk ve yabancı öğretmenler tarafından verilen İngilizce dil eğitiminde, öğrencilerin dil ve eleştirel düşünme becerileri Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda geliştirilir.

Eğitim müfredatımız Listening (Dinleme), Speaking (Konuşma), Reading (Okuma) ve Writing (Yazma) becerilerinden olusan 4 temel beceriyi destekler sekilde planlanmıstır. Sadece dilbilgisine değil bir bütün olarak 4 temel beceriye hakim öğrenciler yetistirmek hedeflenmektedir. Temaya dayalı yaklasım ile çocuklar hikaye anlatımı, sarkılar, oyunlar, canlandırma etkinlikleri, ikili ve grup çalısmaları yaparak İngilizce iletisim kurabilmeyi öğrenmektedirler.

Derslerde uluslararası yayınların yanında, TED’e özgü basılı ve görsel materyaller de kullanılır. “Critical Thinking” (Eleştirel Düşünme Becerisi), “Communication” (İletişim Becerisi), “Collaboration” (İş birliği Becerisi) ve “Creativity” (Yaratıcı Düşünme Becerisi) gibi 21. yüzyıl becerileri de entegre edilerek öğrencilerin dil alanında yetkinliğe ulaşmaları sağlanır.

İlkokul öğrencilerimizin uluslararası geçerliliği olan sertifikaları (CESOL - Young Learners) almaları hedeflenmekte ve bu sınavlara yönelik çalımalar da yapılmaktadır.