TED Afyon Koleji Lisesi İngilizce Zümresi olarak öğrencilerimizin İngilizceyi etkin bir şekilde konuşup yazmalarını, ulusal ve uluslararası platformlarda İngilizceyi özgüven içinde kullanabilmelerini hedeflemekteyiz. Öğrencilerimizin eleştirel düşünmeyi, problem çözme becerilerini geliştirmeyi, ders dışındaki etkinliklerle öğrenme süreçlerini hızlandırmayı, Dil sınıfı öğrencilerimizi YDS’ye , tüm öğrencilerimizi üniversite Hazırlık Atlama Sınavlarına hazırlamayı amaç edindik.
Öğrencilerimiz liseden mezun olduklarında Her sene en az iki roman okumuş olurlar. İngilizce yayın yapan TV kanallarını, belgeselleri ve filmleri izlerler. Dünyaca ünlü yazarlar hakkında bilgi sahibi olurlar Farklı kültürlere karşı önyargısız bir tutum geliştirmeyi öğrenmiş olurlar.
Lisemizde üst düzeyde öğretilen İngilizce’nin yanı sıra 2. Yabancı Dil olarak Almanca dersleri verilmektedir.