Anaokulumuzda cimnastik dersi, herhangi bir spor dalına yönelmeden önce yapılması gereken temel bir spor dalı olarak görülür. Okul öncesi dönem, cimnastik sporuna başlangıç için ideal yaştır. Bu yaşlarda hareketliği sağlamak ve diğer spor dallarına yönelmeden önce doğru bir program sayesinde çocukların doğal gelişimleri desteklenebilir. Bu sayede farklı bir spor dalına bile yönelse vücut olarak gerekli donanıma sahip olacaktır.

Okul öncesi dönemdeki çocuklar için kas-kemik yapılarının güçlenmesi, kuvvetlenmesi, sinir-kas koordinasyonu ve sürat konusunda faydaları olan cimnastik sporu, günümüzde çocukların hareketsizliği için de alternatif bir çözüm olarak düşünülebilir.

Cimnastik ; kız ve erkek çocukları için tüm spor branşlarının temelini oluşturan bir disiplindir. Spor ve sanat branşlarında önemli bir destek sağlayan cimnastik eğitimindeki temel hedefler; sağlıklı bir duruş, güç, denge, çabukluk, esneklik, el-göz-kas koordinasyonu, estetik, disiplin ve kontrol becerisini bilinçli bir şekilde kazandırmaktır.