Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda gelişmeleri, sanatsal yönlerini ortaya koyabilmeleri ve müzik yoluyla öğrenmekten keyif alan bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Temel solfej ve teorik bilgiler, öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak verilmektedir. Teknolojik donanımlı ve müzik aletleri olan atölyelerimizde dersler işlenmektedir.

TED Afyon Koleji'nde ULUSLARARASI ROYAL AKADEMİ DİPLOMA VE SERTİFİKA PROGRAMI (ABRSM) uygulanmaktadır.
ULUSLARARASI ROYAL AKADEMİ DİPLOMA VE SERTİFİKA PROGRAMI (ABRSM)
ABRSM (The Associated Board of the Royal Schools of Music) uluslararası bir müzik organizasyonudur. Yüksek kaliteli müzik yapımını ve dünya çapında öğrenmeyi desteklemek amacı ile ortaya çıkmıştır. Kraliyet Müzik Okulları ile ortaklaşa hareket eden ABRSM, dünyada 100’den fazla ülkede gerçekleşen; 35 enstrüman, şan, teori ve uygulamalı müzisyenlik dallarında geçerli bir sınav sistemine sahiptir. Sınavlar teorik ve pratik olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Tüm sınavlar hazırlık aşaması ile başlar ve zorluk derecesi artarak 8. seviyeye kadar devam eder. Pratik sınavlarda öğrencinin hem müzikal yeteneğine hem de enstrüman performansına yönelik puan verilir. Sadece pratik performans becerilerine odaklanan öğrenciler ARSM sınavına da katılabilirler. Teorik sınav ise öğrencinin müzik bilgisini sınar. Tüm sınavlarda 8 seviye bittikten sonra isteyen öğrenciler diploma sınavlarına katılabilirler. Bunlar : “ABRSM”, “LRSM”, “FRSM” diploma sınavlarıdır.