TED Afyon Koleji'nde uygulanan "Ağırlıklı Yabancı Dil Programı" öğrencilerin dil ve eleştirel düşünme becerileri ve bireysel farklı öğrenme stilleri göz önüne alınarak ve bilgisayar tabanlı programlar uygulanarak Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda K12 bütünlüğünde 8. Sınıf sonu B2 olarak geliştirilmiştir.

TED Afyon Koleji öğrencileri, Cambridge Uluslararası İngilizce Dil Yeterlik Sınavları olan Young Learners, KET, PET ve FCE’ de; ve uluslararası TOEFL Jr. sınavlarında üstün başarı göstermektedirler.
Ortaokul öğrencilerine 2. yabancı dil olarak Almanca dil eğitimi ders olarak sunulmaktadır.

TED Afyon Koleji'nde 5.sınıflarda haftada 16 saat, diğer ortaokul sınıflarında ise haftada 10 saat İngilizce eğitimi verilmektedir.